Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Vanliga frågor

Saknar du svar på någon fråga? Skriv till oss i chatten eller genom kontaktformuläret så hjälper vi dig.

- Tar ni emot besök i studion på Sockerbruket?

Vi har planer på att inom en viss framtid öppna upp vår fysiska butiken inne i studion. Det kommer då finnas möjlighet att se och köpa produkterna på plats. I nuläget har vi inte öppet till butiken i studion men det går bra att kontakta oss för att boka ett besök. Entrén in till oss är inne i tegelvalvet på Sockerbruket 22, vi ligger granne med cafét Faux Pas.- Frakt och leverans?

Frakten kostar 69 kr för standardfrakt och 129 kr för expressfrakt via Postnord inom Sverige. Om du har önskemål om leverans utomlands, kontakta oss för pris.


- Har ni kampanjer och rabatter?

Ja - vi har rabatter i vissa fall. Då vi tror på genomtänkta köp så har vi däremot har vi tagit avstånd från "rea-dagar" så som black friday och andra kampanjer som uppmanar till köphets under en kort period.


- Finns alla produkter i lager?

Vi har vanligtvis alla produkter färdigsydda, men inte färgade. När du lägger en beställning sätter vi igång med att färga dina unika produkter, detta tar 2-5 dagar. Så snart dina produkter är färdiga packas och märks dom innan dom slutligen skickas till dig. Om färgningen av någon anledning skulle ta längre tid meddelar vi dig om detta.


- Hur tvättar jag mitt linne?

När du får hem din produkt är den redan tvättad med skonsamt ekologiskt tvättmedel och redo att användas. Vid första tvätten bör du tvätta produkten ensam då den har en tendens att färga av sig. Vi rekommenderar att du alltid tvättar linnet i 40 grader för att minska slitaget på fibrerna och på miljön, även om produkterna och färgningen tål högre temperaturer. Använd ett skonsamt tvättmedel, undvik tvättmedel med blekning. Undvik också sköljmedel och torktumling i höga temperaturer. Tänk på att linne är naturligt antibakteriellt och "rengör sig självt", därför behöver linne tvättas mer sällan än andra material, som exempelvis bomull. Låt linnet dropptorka efter tvätt.


- Håller växtfärgen vid tvätt?

Människor har använt sig av växtfärgning i tusentals år. Att växtfärga försämrar inte "kvarhållningen" av färg i tyget. Den stora skillnaden mellan växtfärgning och syntetisk färgning är att vid syntetisk färgning får man alltid samma resultat i nyans och färgmättnad och vid växtfärgning kan nyanser variera mer eftersom olika växter har olika pigment beroende på var de växt osv. En annan stor skillnad är att växtfärgning är helt giftfri i jämförelse med den syntetiska metoden. Förutsatt att du inte tvättar det växtfärgade linnet för varmt (max 40 grader) så kommer du ha en linneprodukt som bara blir vackrare med tiden. Viss förändring i färgen kan ske, men detta gör bara tyget ännu vackrare.


- Varje produkt är unik

Eftersom vi färgar för hand med växtfärger, kan vissa produkter skilja sig åt något i färgnyans. Detta är en del av charmen med växtfärgning och något som gör varje produkt helt unik. När du beställer exempelvis ett set med handdukar färgade med akacia doppas dessa i samma färgbad. Om du planerar att köpa hem fler av samma produkt och färg rekommenderar vi att du köper dessa samtidigt då nyanserna annars kan skilja sig åt.


- Varför växtfärgat? 

Växtfärgning är som det låter - vi färgar uteslutande våra produkter med enbart växter och naturliga ämnen. Färgen utvinns ur matavfall, exempelvis avokadokärnor, valnötsskal, aska från veden från akaciaträdet och så vidare. Vår färgningsprocess sker helt för hand och är 100% giftfri, vi tillsätter utöver växter inget annat än salt, vatten och i vissa produkter även järn. Vi jobbar ständigt för att minska klimatpåverkan ytterligare, vi använder exempelvis ingen plast i våra leveransförpackningar och skickar följesedlar digitalt.


- Varför lin?

Vi har alltid miljön i fokus och detta är en av anledningarna till att vi valt just linne till våra produkter. Lin odlas ofta i kallare klimat där skadeinsekter i regel inte trivs, därför behövs inget bekämpningsmedel, inte heller något konstgödsel. Lin nöjer sig med regnvatten för att växa. Processen att göra garn är till största delen mekanisk och påverkar därför miljön minimalt. Vårt linne odlas under rättvisa förhållanden i östra Europa, främst Estland, där vi jobbar med mindre familjeägda odlingar och väverier som ingår i kooperativ. Företagen är, liksom vi, måna om en helt miljövänlig produktion, alla kvalitéer är 100% OEKO-TEX certifierade och ekologiskt framtagna.


- Kan jag specialbeställa en färg eller produkt?

Det går jättebra att specialbeställa större ordrar (exempelvis till bröllop, event eller restauranger), tänk då på att vi oftast behöver lite längre tid på oss för din beställning. Saknar du något i vårt sortiment? Tveka inte att skicka ett mail eller meddelande till oss så ska vi göra allt vi kan för att tillgodose dina önskemål. Vi tar tacksamt emot dina åsikter om vårt sortiment och provar gärna fram nya färger.


- Jag ångrar mitt köp, hur gör jag?

Ångrar du ditt köp, eller vill göra ett byte? Hos oss har du 14 dagars öppet köp efter att du mottagit din leverans. Skriv till oss i chatten, eller skicka ett mail inom denna period så skickar vi en retursedel till dig. Använd med fördel förpackningen du fick med din leverans, klistra på retursedeln och skicka tillbaka till oss. När vi mottagit returen kollar vi så att allt ser bra ut, produkten ska vara helt oanvänd. Därefter återbetalar vi din kostnaden för produkten med avdrag för returkostnaden. Läs mer under köpvillkor här