Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Wivelin föds

När jag hösten 2019 var ute vid vårt underbara torp, råkade jag se en artikel om växtfärgning. Jag beställde hem boken som det hänvisades till och snart var jag helt såld. Växtfärgningsexperiment startade hemma i vårt kök, med allt från tallbark och nässlor till skal från lök och granatäpple. En ny, fantastisk värld med oanade möjligheter öppnade sig. Tillsammans med min son och min svärdotter, började vi skissa på det som skulle bli starten på vårt eget lilla familjeföretag, Wivelin. Med huvudfokus på hållbarhet och miljö, skulle vi hitta de allra bästa råvarorna, när det gällde tyger och färgpigment, för att sedan designa, tillverka och växtfärga egna linneprodukter, helt för hand och i egen regi. Wivelin har precis gett sig ut på sin jungfrufärd i vår nya studio på Sockerbruket i Göteborg och nu önskar vi att du också vill vara med oss på den fortsatta, spännande resan. Välkommen ombord!

“Höj blicken mot himlen, le mot solen, lyssna på fåglarna och ta några djupa andetag. Fånga livet, nu och här. Inte sen, nånstans långt där framme. Nu. Sjung långsamhetens lov.”

Varför växtfärgning?

Tänk vilken lyx att kunna hämta fantastiska färger direkt från naturen. Med hjälp av färgpigment från naturens egna, välfyllda skafferi av blad, bark, bär och buskar kan vi skapa nya, vackra färgnyanser i rött, brunt, grönt, gult och blått, som är omöjliga att få fram genom syntetisk färgning, dessutom helt giftfritt. Resultatet blir mjuka, harmoniska färger som är en fröjd för öga och själ. 

Växtfärgning är verkligen ett bra exempel på ett ekologiskt kretslopp. Vi njuter av att äta goda och närande bär, frukter och nötter, för att sedan använda restprodukter i form av kärnor, skal och blad för att färga tyger på ett helt naturligt sätt. Att vi dessutom visar omtanke om miljön, genom att inte använda några giftiga ämnen eller tillsatser, ökar vår motivation ytterligare att skapa vackra och hållbara produkter som kan skänka dig glädje under lång tid. Inget slit och släng här inte!

Jag är Wive

Jag har växt upp i en konstnärsfamilj och det blev snabbt en naturlig sak för mig att uttrycka sig i färg och form. Min farfar kom in som elev på Konstakademien i Stockholm och utbildade sig till målare, tecknare och skulptör. Min pappa och även min farbror följde i hans fotspår och utbildade sig på Konstfack i Stockholm och vid Valands Målarskola i Göteborg, för att sedan jobba med måleri, skulptur och som lärare i bildämnet. 

Själv har jag gått på konstskola och jobbat kreativt med allt från skulptur och keramik till egen chokladbutik som utbildad chocolatiér. Under många år har jag även arbetat som grafisk formgivare och AD. I alla dessa sysselsättningar har jag haft förmånen att ge utlopp åt mitt konstnärliga behov, genom att SKAPA. Materialet har inte varit avgörande, utan att jag getts utrymme att skapa fritt med händer, hjärna och hjärta. Då känner jag mig verkligen som en ”lyckans ost”.